Nový AOS - zálohování rychlostí blesku

8. 8. 2024 | Tým Adaptech | Témata: Speciální software Pomůcka Zálohování Adaptech Syntéza řeči

V dnešní novince si představíme revoluční změny, kterými prošel náš software pro zálohování a obnovu systému AOS.

Nové varianty systému AOS

AOS Mini – vždy spolehlivý návrat do výchozího stavu

Základ celého systému tvoří edice AOS Mini. Tato varianta obsahuje dodavatelem definovaný výchozí stav (tovární nastavení), do kterého si můžete svůj počítač jedním klepnutím kdykoliv obnovit. Tento stav je nepřepisovatelný a nezávislý na systému Windows, takže i kdyby vám systém napadl virus, výchozí stav vám vždy zajistí funkčnost vaší pomůcky.

Již zde pocítíte sílu nového systému, protože obnova do výchozího stavu v této variantě trvá neuvěřitelných 50 sekund.

AOS One – rychlost a jistota

Druhou variantou je edice AOS One. Tato varianta vám umožňuje vytvořit jednu uživatelskou zálohu, a to buď na interní, nebo externí disk dle domluvy. Tato záloha zůstane na vašem disku, dokud ji nepřepíšete zálohou novější. Zálohy je nutné vytvářet pouze tehdy, když je pomůcka plně funkční, abyste se v případě problémů mohli vždy vrátit k funkčnímu stavu.

Zálohování doporučujeme provádět ideálně každý týden. Nemusíte se ovšem bát, že vám zálohování potrvá příliš dlouho. S novou generací systému AOS One si uživatelskou zálohu vytvoříte do dvou minut a obnova dat z uživatelské zálohy bude trvat jen okolo minuty. Budete-li mít na systémovém disku velké množství nezkomprimova­telných dat, jako jsou filmy nebo hudba, může zálohování trvat déle, ale i tak to bude naprosto nesrovnatelné s předchozí generací tohoto softwaru.

Také v této edici je k dispozici kromě uživatelské zálohy i nesmazatelný výchozí stav.

AOS Omni – zálohování bez limitů

Zcela novou variantou našeho systému je edice AOS Omni. Jak již název napovídá, tato edice umožňuje vytváření více než jedné zálohy, a to opět na interní, nebo externí disk dle domluvy. Počet záloh, které si budete moci vytvořit, závisí na velikosti dodaného disku. Ke každé záloze si můžete napsat poznámku a mít tak přesný přehled o tom, čeho se konkrétní záloha týká.

I při zálohování na externí médium je rychlost velmi vysoká. Zálohu o velikosti 50 GB dat uložíte do dvou minut a obnovíte ji do minuty, podobně jako u verze AOS One.

Stejně jako v předchozích případech obsahuje i edice Omni nesmazatelný výchozí stav, do kterého si počítač můžete obnovit v nouzi nejvyšší.

Důležité upozornění k edici AOS Omni

Pokud budete využívat AOS Omni ve verzi na jednotce USB, je potřeba dodržovat určitá bezpečnostní pravidla. Nesprávné zacházení s jednotkou by mohlo vést k poškození integrity souborového systému a případně i ke ztrátě dat uživatelských zá­loh.

  1. Pro korektní spuštění AOS Omni na jednotce USB je nejprve třeba jednotku zapojit a poté teprve zapnout počítač.
  2. Jednotka funguje jen s počítačem, se kterým vám byla dodána. Nikdy ji nezapojujte do jiných počítačů ani jiných zařízení.

Další inovace v systému AOS

Nový hlasový výstup

Další novinkou v systému AOS je integrovaná čtečka obrazovky. Systém nyní neobsahuje nahrané fráze, ale kvalitní český hlasový výstup. Díky němu si můžete řeč zrychlovat a zpomalovat, ale také zapisovat a číst poznámky k vytvářeným zálohám.

Světlý, nebo tmavý

Uživatele se zbytky zraku potěší funkce přepínání vizuálních témat systému a možnost zvětšeného zobrazení. AOS nyní umožňuje zvolit, zda budete používat světlý, nebo tmavý motiv, a to i na spouštěcí obrazovce. V systému samotném je pak k dispozici i zvětšené zobrazení, které vyhoví zrakovým požadavkům každého uživatele.

Bez úvodní znělky

Občas se setkáváme s požadavkem na ztlumení nebo vypnutí úvodní znělky systému AOS, což bylo do této chvíle nemožné. I to se ale změnilo a v nové verzi si budete moci vybrat, zda se bude při startu znělka přehrávat, nebo ne.

Shrnutí

Nová verze systému AOS je vskutku bleskurychlá a nemá na trhu obdoby. Věříme tak, že s ní budete opravdu spokojeni i vy, naši zákazníci.