Vyšla SuperNova a Dolphin ScreenReader 20.04

26. 11. 2021 | Tým Adaptech | Témata: Speciální software Dolphin

SuperNova 20.04, vydaná 16. 11. 2021, přináší podporu systému Windows 11 a řadu dalších oprav a vylepšení.

logo SuperNovy

SuperNova a Windows 11

Dolphin SuperNova a Windows 11. Grafika notebooku s programem SuperNova v režimu rozdělené obrazovky v systému Windows 11

S novou verzí programu SuperNova 20.04 mohou nevidomí a slabozrací uživatelé využívat všechny nové funkce operačního systému Windows 11.

S přechodem na verzi 20.04 můžete všechny produkty společnosti Dolphin, tedy programy SuperNova Lupa, SuperNova Lupa s hlasovou podporou, SuperNova Předčítací lupa a Dolphin ScreenReader, používat stejně snadno a dobře i ve Windows 11.

Se SuperNovou 20.04 můžete pracovat se zvětšením, hlasovým výstupem i Braillovým písmem v systému Windows 11 stejně, jako jste byli zvyklí z předešlých verzí Windows. I zde budete mít přístup na přihlašovací obrazovku, do nové nabídky Start, na pracovní plochu, do průzkumníka i nastavení systému Windows 11.

Pracovat můžete i s nově přepracovaným obchodem Microsoft Store, který je nyní k dispozici ve Windows 11, a samozřejmě i s vašimi oblíbenými aplikacemi včetně Microsoft Office, Google Chrome, Microsoft Teams a mnoha dalších.

Systém Windows 11, který byl vydán v říjnu 2021, přináší uživatelům inovace pro zvýšení produktivity spolu s novým prostředím navrženým tak, aby usnadňovalo práci doma i v kanceláři. Slibuje, že bude spolehlivým, bezpečným a vysoce výkonným operačním systémem. Více informací o novinkách ve Windows 11 najdete na webu společnosti Microsoft.

Aktualizace na verzi 20.04 je pro všechny majitele verzí 20.x zdarma. Zákazníci, kteří aktualizují na verzi SuperNova 20.04 a mají zařízení kompatibilní s Windows 11 tak mohou tento operační systém bez obav začít používat.

Další vylepšení pro zákazníky používající systém Windows 11 budou přicházet s novými verzemi programu SuperNova. Aktuální seznam známých problémů s programem SuperNova v systému Windows 11 naleznete ve znalostní bázi Dolphin.

Další opravy a vylepšení

  • Opraveno: Adobe Reader 10 – Položky v uživatelském rozhraní aplikace Adobe Reader, včetně určitých nastavení a zaškrtávacích políček, jsou nyní oznamovány dle očekávání.
  • Opraveno: Adobe Reader 10 – Při spuštění aplikace Adobe Reader 10 se již použije správný detekční soubor.
  • Novinka: Braillské řádky – SuperNova nyní podporuje braillské řádky Orbit Reader 40 a Vario 4.
  • Opraveno: EasyReader – Hlasový výstup nyní oznamuje seznamy nadpisů v programu EasyReader v plném rozsahu, nikoliv jen jejich viditelnou část.
  • Opraveno: Enterprise – Nyní je možné přejít na hlavní panel systému Windows i při používání programu SuperNova v prostředí vzdálené plochy (RDP).
  • Opraveno: Google Chrome – Obsah okna záložek v prohlížeči Google Chrome je nyní hlasovým výstupem oznamován dle očekávání.
  • Opraveno: Google Chrome – Hlasový výstup nyní oznamuje zahájení a dokončení stahování v prohlížeči Google Chrome. Klávesovou zkratkou „Caps Lock + J“ můžete zjistit aktuální průběh stahování.
  • Opraveno: Instalační program – Po instalaci produktu SuperNova jsou nyní uživatelé vždy vyzváni k restartu počítače. Tím se zabrání chybám, které se objevují při prvním načtení programu SuperNova.
  • Opraveno: Vocalizer Expressive – Slova, mezi nimiž je pevná mezera, jsou nyní čtena těmito hlasy správně.
  • Opraveno: Přihlášení do systému Windows – Tato oprava zajišťuje, že uživatelé budou mít při přihlašování do počítače na přihlašovací obrazovce systému Windows vždy k dispozici hlasový výstup.

Důležitá informace pro uživatele Windows 7

Od verze 20 programu SuperNova společnost Dolphin přestala poskytovat podporu pro operační systém Windows 7. SuperNova v něm ale může i nadále běžet a fungovat. Produkt však již nebude testován v systému Windows 7 a společnost Dolphin nebude opravovat problémy, ke kterým může v zařízeních s tímto operačním systémem docházet.

Důležitá informace pro uživatele systémů Windows 7 a Windows 8.1

Očekává se, že další hlavní verze programu SuperNova bude k dispozici na začátku roku 2022. Tato aktualizace již nepůjde nainstalovat ani spustit na zařízeních se systémy Windows 7 nebo Windows 8.1.

Demoverzi produktů Dolphin si můžete jako vždy stáhnout v sekci Ke stažení.